Lars – Kies je eigen ontwikkelingspad

Lars
Productmanager

Lars is productmanager van THS (Team Hardware & Software). Dit team begeleidt alle  in- en verkoop van hard- & software voor OGD en haar klanten. Maar dat is niet waar hij is begonnen bij OGD. We vroegen hem naar zijn loopbaanpad.

 

Hoe ben je bij OGD terecht gekomen?

Ergens tijdens mijn studie sloeg het onvermijdelijke financieringstekort toe. Ik moest dus wel een bijbaan naast mijn studie zoeken. Een van mijn studiegenoten wees mij op OGD die op dat ogenblik de reclameslogan “Naast je studie een baan? Geen kunst aan!” hanteerde. Toen besloot ik bij OGD aan te kloppen.

Wat voor werkgever is OGD?

OGD biedt je de kans om jezelf te ontwikkelen en te specialiseren binnen de vele verschillende facetten van de ict-wereld. De dynamische aard van deze wereld en de groei van OGD vergen een flexibele organisatie. OGD’ers met het vermogen en de ambitie om de ontstane gaten naar eigen inzicht in te vullen krijgen alle ruimte. De slogan “Samen slimmer” is samen met het verantwoordelijkheidsgevoel dan ook een van de sterkste waardes die OGD bezit. Hierdoor hoeft de organisatie niet bol te staan van de regels maar krijg je juist alle ruimte om je eigen OGD uit te vinden.

Hoe ziet je loopbaanpad er uit? Waar ben je begonnen? Wat doe je nu? Wat zijn je plannen?

Het is allemaal begonnen met computers sjouwen bij een middelbare school in Katwijk. Ik heb vervolgens bij vele grote klanten gezeten, zoals een offshorebedrijf waarvoor ik in de Golf van Mexico en Trinidad en Tobago heb gezeten. Uiteindelijk ben ik gevraagd het inkoopproces van hard- en software op te zetten bij OGD. In eerste instantie is het begonnen als onderdeel van de (toen nog) Business Unit Projecten en Advies, aangezien daar de meeste interactie mee plaats vond. Inmiddels is het een onafhankelijk team geworden, die alle lagen van OGD en haar klanten bedient. Klassiek dozenschuiven, eentjes  en tweetjes, als het maar geld oplevert, is niet de stijl van THS. We proberen samen met onze klanten, zowel intern als extern, een zo efficiënt mogelijke manier van ict inkopen op te zetten. Op deze manier kunnen we onze klanten helpen om alles wat er bij ict komt kijken geïntegreerd aan te pakken.

Wat doe je buiten je werk? Larpen? Gamen? Casemodden?

Sinds er in het vorige hoofdkantoor op de Motorenweg een squashbaan is gebouwd, ben ik redelijk vaak aan het squashen, inmiddels niet meer in ons eigen pand maar via abonnementen van OGD bij Squash Delft. Ook ben ik een enthousiaste mountainbiker. Mijn doel is om alle MTB parcours die Nederland telt te fietsen, iets waar ik nog wel even zoet mee ben. En wat natuurlijk niet mag ontbreken, de reden dat mijn affiniteit met computers is ontstaan: gamen (PCMR).

Heb je nog vragen of kunnen we je nog ergens mee helpen?

We kunnen je bellen of mailen

Of neem zelf contact op met de recruiters

Bel 088 65 00 000

Mail werken@ogd.nl