Toekomstige collega: Ben

Je kunt hier vrienden voor het leven ontmoeten!

“Ik ben Ben Koeling-Lem. Ik woon in de buurt van Eindhoven samen met mijn vrouw en twee kinderen van vier en één jaar oud. Ik noem mezelf een bourgondische boardgamer. Ik houd van gezelligheid, spellen spelen en lekker eten en drinken. Doordeweeks werk ik als systeembeheerder bij een klantenteam bij OGD. Als systeembeheerder zorg ik dat alle systemen draaien en up-to-date zijn. De resterende tijd kijk ik hoe ik de omgeving kan verbeteren en optimaliseren.”

Hoe helpt jouw achtergrond je bij jouw baan als systeembeheerder?

“Ik heb een salesachtergrond. Dit helpt me in het omgaan met klanten en het onderhouden van contacten. Alle sales-skills, zoals doorvragen, luisteren en samenvatten komen goed van pas om problemen op te lossen. Verder heb ik ook in het onderwijs gewerkt. Dat helpt me weer bij het overdragen van zaken en het inschatten of de documentatie begrijpelijk is. Tijdens mijn carriere bij OGD heb ik meegedaan aan de core track en andere opleidingstrajecten. De hoeveelheid informatie en kennis die ik hierbij heb verworven is geweldig.”

Wat vind je zo leuk aan OGD?

“Ik vind OGD een hele fijne organisatie omdat OGD’ers de dienstverlening echt willen verbeteren. ‘Samen slimmer’ en ‘kennis delen’ zit bij OGD’ers in hun dna. Je vindt altijd wel iemand die je op weg helpt om samen problemen op te lossen. Je kunt goed groeien bij OGD doordat je bezig bent en veel leert. Als je je best doet, ziet OGD dat en stimuleert jou om door te groeien.

En ik waardeer de OGD-cultuur enorm. Denk maar aan alle activiteiten die OGD’ers organiseren en de gezelligheid. Ja, OGD is een hele fijne werkgever.”

Wat is de impact van corona op jouw werkzaamheden?

“Het thuiswerken heeft mij enorm veel kansen gegeven, want ik ben nu op veel meer manieren inzetbaar. Ik werk nu bijvoorbeeld in een team in Delft. Voorheen was dat niet te combineren met reistijd. Het thuiswerken maakt mij flexibeler en ik kan mijn werk goed combineren met mijn gezin. Wel mis ik echt de gesprekken met collega’s bij de koffieautomaat.”

Wat viel je op toen je bij OGD kwam werken?

“Het saamhorigheidsgevoel, de laagdrempeligheid, de gelijkwaardigheid en het samenwerken vanuit de naam van OGD’ waren opvallend. Daarnaast viel me al gelijk op dat OGD niet alleen een werkomgeving is maar écht een way of life. We hebben zoveel geweldige activiteiten, zoals Technival, boardgame-avonden en gezellige borrels. Je kunt hier vrienden voor het leven ontmoeten!”