Wie ben je en wat doe je precies?

“Ik ben Marnix Bouwmeister, 25 jaar en woon in Delft. In mijn vrije tijd doe ik aan LARP, game ik graag en speel ik Dungeons and Dragons. Sinds twee jaar werk ik bij OGD. Na een bootcamp bij de interne servicedesk van OGD startte ik op de servicedesk van onze klant Kloosterboer. Vanuit daar ben ik systeembeheerder geworden binnen co-sourcing. En via een interne OGD-opleiding heb ik me verder verdiept in serverbeheer en netwerkbeheer. Daarnaast volg ik in mijn vrije tijd de deeltijd hbo-studie ´business it & management´ aan de Hogeschool Rotterdam.”

Hoe ondersteun je klanten met co-sourcing?

“Co-sourcing zit qua dienstverlening tussen detachering en outsourcing in. OGD besteedt de beheerders meerdere dagen per week uit aan de klant. Hier ondersteun je de klant als beheerder in het op orde krijgen of onderhouden van de ict.

De klant heeft namelijk vaak zelf al een ict-afdeling. Als beheerder neem je extra kennis mee, en heb je ook achtervang van je collega’s. Het gaat er meer om dat je de klant kunt helpen als ze het druk hebben. En dat je zelf aan de slag gaat met problemen die je signaleert.”

Wat zijn de tofste projecten die je tot nu toe hebt gedaan?

“Na mijn tijd op de servicedesk ben ik als beheerder begonnen bij onze klant Kloosterboer. Hier heb ik een opdracht uitgevoerd voor het herinrichten van leveranciersaccounts. Samen met een collega van de servicedesk heb ik eerst een inventarisatie gedaan van alle accounts. Daarna hebben we contact opgenomen met deze leveranciers, al was de informatie soms schaars. We hebben de accounts opgeruimd en accounts gekoppeld aan individuele personen. Twaalf uur per week was ik bezig in een gigantisch Excelbestand, met een mooi eindresultaat.

Een ander gaaf project waaraan ik heb gewerkt was het schrijven van een strategisch adviesrapport. Dit schreef ik voor de dienst beheer van de afdeling Professional Services. Ik heb gekeken wie wij zijn, wat we doen en daarop heb ik verschillende analyses losgelaten. Het feit dat ik naast mijn functie als techneut ook dat soort skills kan ontwikkelen bij OGD, ongeacht welke richting ik op wil, vind ik heel vet.”

Wat vind je leuk aan je werk bij OGD?

“Allereerst de bereidheid van collega’s om je verder te helpen. Je ziet daar echt het stukje ‘samen slimmer’ in terug. Verder vind ik ook het ‘trainen’ leuk. Iedereen kan lesgeven binnen OGD. Er zijn altijd mogelijkheden om met een cursus proef mee te lopen, en mee te denken over de invulling van zo’n cursus.”

“Daarnaast is OGD een enorm platte organisatie, dat staat me ook aan. Je hebt bij de directie bijvoorbeeld het gevoel dat je tegen collega’s praat, en niet tegen hoge managers. Je wordt bij OGD echt gehoord. Dat is voor mij een van de grootste krachten van OGD. Tot slot vind ik de mogelijkheid om studies en cursussen intern bij OGD te volgen heel belangrijk. OGD biedt zoveel manieren om je te ontwikkelen en door te groeien. De teamleiders van OGD faciliteren daar actief in.”

Meer vragen?

Neem contact met ons op

Mail ons

088 65 00 000