Toekomstige collega: Ivo

Snel door kunnen groeien

Ivo Groeneboer is salesmanager bij OGD. Hij werkt alweer vier jaar bij OGD en vertelt wat hij zo leuk vindt aan zijn werkzaamheden en de werksfeer van OGD. 

“Ik ben Ivo Groeneboer, salesmanager bij de businessunit Professional Services (BUPS). Ik stuur een team aan van veertien mensen. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en woon sinds een halfjaar in Weesp met mijn vriendin en twee kinderen. Naast werk sport ik graag, ik houd van fietsen, hardlopen en crossfit. En ik houd van het goede leven: lekker eten met vrienden, met een biertje en wijntje erbij.”

Wat zijn jouw belangrijkste werkzaamheden als salesmanager?

“Eigenlijk heb ik een dubbele rol: 

  • Als salesmanager geef ik aansturing en bied ik ondersteuning aan het team: denk aan het geven van advies bij verkoopgesprekken, aanbestedingen of andere verkooptrajecten. Het is heel gaaf om op dit niveau bezig te zijn met het team, het team aan te sturen en te vertegenwoordigen naar de rest van de organisatie. 
  • Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het is het leukste account van onze businessunit. We bieden hier een flexibele schil op het gebied van werkplekondersteuning en de servicedesk. Inmiddels weten ze ons voor ondersteuning op alle verschillende projecten te vinden en het doel is om de samenwerking nog verder uit te breiden.

Hoe ervaar jij het thuiswerken?

“Bij sales zijn we natuurlijk veel onderweg en zitten we veel bij de klant. Het thuiswerken was voor ons dus een aparte gewaarwording. Gelukkig is de werkplek van OGD uitermate geschikt voor het thuiswerken en OGD biedt hier veel vrijheid in. Wel kijk ik continu binnen het team of iedereen het thuiswerken en binnen zitten nog een beetje trekt. Dat betekent dat we regelmatig het gesprek aangaan en teamleden de mogelijkheid geven om bij uitzondering een dagje op te kantoor te werken. Gelukkig is OGD daarin een hele fijne werkgever die hierin ruimte en vrijheid biedt.”

Wat vind je zo gaaf aan het werken bij OGD?

“Ik ben fan van waar OGD voor staat: learning-on-the-job. De doorgroeimogelijkheden die OGD biedt zijn best uitzonderlijk. Ik werk nu vier jaar bij OGD en ben inmiddels verantwoordelijk voor een team van veertien mensen. Je mag echt ergens voor gaan. Wanneer je ondernemerschap toont en jezelf ontwikkelt krijg je vanzelf de kans om je weer verder te ontwikkelen binnen de organisatie. Je krijgt echt de ruimte om te vallen, weer op te staan en ondertussen te groeien. 

“En het leuke is dat je ondernemer bent binnen OGD, zonder dat je onderling concurreert met elkaar. Zelfs binnen sales, wat doorgaans natuurlijk echt gericht is op (persoonlijke) targets, heerst een gemoedelijke sfeer.”

Wat viel je als eerste op toen je kwam werken bij OGD?

“Wat me gelijk opviel was dat iedereen binnen OGD bereid is om elkaar te helpen. De domme vraag is de vraag die je niet stelt, zeg maar. Iedereen is goed benaderbaar en staat altijd klaar om te helpen. Dat was vier jaar geleden zo en dat is nog steeds zo.”