Jos-Koelewijn OGD

Hoe ziet je loopbaan pad er uit? Waar ben je begonnen? Wat doe je nu?  

Ik ben begin 2018 bij OGD gestart in een klantenteam dat Outsourcingsklanten uit het MKB segment bedient. Dit klantenteam levert een pakket aan diensten bestaand uit (systeem)beheer, service desk en werkplekbeheer. Ik was met name verantwoordelijk voor het standaardiseren van automation voor standaardaanvragen voor het team. Dit deed ik door gebruik te maken van PowershellAzure Automation en sourcecontrol. Daarnaast deed ik ook operationeel systeembeheer. Toen ik eenmaal goed geland was, ben ik OGD’ers gaan coachen op het gebied van automatisering. Een half jaar nadat ik in dienst was gekomen ben ik gestart als docent Powershell waarbij ik OGD’ers de basis leer. Daarnaast was ik een van de kartrekkers in het ontwikkelen en geven van een nieuw intern lestraject, de Automation track, als onderdeel van het Cloud track.  

De volgende stap kwam sneller dan verwacht. Ik ben sinds december 2018 onderdeel geworden van een specialistenteam van OGD; het Toolingteam. Dit scrumteam levert tools die het automatiseren en standaardiseren van onze diensten mogelijk gaan maken. Ik werk hierbij veel met AzurePowershell, Terraform, C# en inmiddels ook andere technieken. Dit is voor mij dé droombaan! 

Wat voor werkgever is OGD?

OGD is een bedrijf waar je snel stappen kunt maken en écht vrijheid krijgt. Ik had nooit verwacht dat ik in mijn eerste jaar al Powershell-les zou geven, actief mee zou denken aan het opzetten van een Cloud en Automation track én mijn volgende stap binnen het bedrijf zou maken. Verder heerst er een no-nonsense cultuur en is de organisatie overwegend plat. Het bedrijf is sinds de oprichting enorm snel gegroeid en blijven groeien. Soms merk je dit in je werk. Je loopt er af en toe tegenaan dat er voor bepaalde zaken nog geen strakke procedures bestaan. Daar staat tegenover dat er ook geen stroperige procedures zijn die de implementatie en uitvoering van goede ideeën verhinderen. Doordat iedereen binnen het bedrijf gestudeerd heeft, heeft iedereen het vermogen om op conceptueel niveau dingen snel te begrijpen. Dat is als docent en coach super fijn.

De Cloud en Automation Track, wat is dat?

Dit is een track waarin 8 OGD’ers leren te werken volgens het uitgangspunt van Automation en “Infrastructure-as-Code”. Ik heb hier actief over meegedacht, heb lesmateriaal ontwikkeld en geef nu ook les in deze track.

Wat zijn je plannen?

Ik wil me blijven ontwikkelen in het DevOps landschap en denk eraan om meer met open source te gaan doen. Het doceren bevalt me enorm goed en dit wil ik dan ook blijven doen. Ik vind het enorm leuk om te reageren op de kennisbehoefte van leerlingen en mijn antwoorden op vragen zo te formuleren dat iedereen in het opleidingslokaal het begrijpt. Verder ben ik in 2018 naar PsConf.eu gegaan, een Powershell conferentie in Duitsland. Dit was erg leerzaam en ik wil daar in de toekomst wel vaker heen. Na de zomer gaan we vanuit OGD een Powershell meetup hosten, en het lijkt me leuk om een keer te spreken op deze of dergelijke meetups.

Je baan is meer dan werk?

Dat geldt voor mij zeker. Automation is echt een passie voor me en ik automatiseer thuis ook graag. Zo heb ik laatst zonnepanelen laten installeren op mijn huis. Mijn handen jeuken dan echt om tegen de API aan te gaan programmeren. Ook ben ik zeer actief op twitter (@jawz_84), waar ik met name tweet over Powershell en automation. Daarnaast heb ik thuis een Rasberry Pi waar Kodi op draait en heb ik net zoals veel OGD’ers een NAS staan. Wat ook leuk is, is dat ik via OGD andere racefietsers heb leren kennen – zo hebben we een keer voor het KWF 100+ km gefietst.

Meer vragen?

recruitment-werkenbij team

Neem contact met ons op

Mail ons

088 65 00 000