Toekomstige collega: Maria

Waarom Maria graag mensen motiveert

“Ik ben Maria Eriksson. Oorspronkelijk kom ik uit Zweden, maar ondertussen woon ik alweer meer dan twintig jaar in Nederland. Ik werk nu drie jaar bij OGD. Ik begon bij een klantenteam voor onze businessunit Outsourcing. En nu ben ik operations manager cloudinfra, binnen het Technical Services Center. Hier geef ik leiding aan een team van Cloud Specialisten.”

Wat vind jij gaaf aan je baan als operations manager?

“Als operations manager werk ik veel samen met verschillende mensen op verschillende niveaus. Mijn doel is om mijn teamleden echt te laten groeien. Dus dat ze nóg beter worden in hun werk en ontwikkelingen doormaken. Ik sta echt naast het team en niet boven het team. Ik vind het gaaf dat ik mijn ervaring kan inzetten om anderen te helpen en advies te geven. We werken als team echt samen aan één doel.”

Hoe ben je in de ict terechtgekomen?

“Toen ik nog in Zweden woonde werkte ik bij de klantenservice voor de Zweedse post. Via deze baan ben ik de ict ingerold. Ik heb zelf cursussen gevolgd en ben toen als systeembeheerder aan de slag gegaan. Ik vind vooral de combinatie van het werken met mensen en techniek heel leuk. Daarom ben ik vervolgens als technisch applicatiebeheerder gestart. Het gedeelte van mensen motiveren en hen zien groeien spreekt me erg aan.”

Wat vind je leuk aan OGD?

“OGD heeft een echte ‘can do-mentaliteit’. Bij OGD denken mensen niet in problemen maar in oplossingen. We willen echt onze klanten en medewerkers helpen. Deze mentaliteit zie je terug in het feit dat je altijd iedereen kan benaderen. Collega’s proberen elkaar echt verder te helpen. Ook valt me de teamspirit op. Mensen willen gewoon aanpakken. Dat zag je echt tijdens de Log4j-problemen. Zelfs mensen die niet perse hoefden te werken ging aan de slag en hebben veel uren in het oplossen van het probleem gestopt.

Wat ik ook opvallend vind aan OGD is dat het zo’n platte organisatie is. Er is van hiërarchie geen sprake. Iedereen is makkelijk te benaderen. Ook met de directie maak je makkelijk contact.”

Hoe is het om als vrouw tussen zoveel mannen in de ict te werken?

“Binnen systeembeheer werken veel mannen, dus ik werk echt in een mannenwereld. Ik doe dat al jaren, dus ik ben het helemaal gewend. Ik merk wel dat er steeds meer vrouwen bij komen, bijvoorbeeld in functies als tester en developer. Natuurlijk zijn er altijd meer vrouwen welkom, bekijk daarom onze toffe vacatures!”