Toekomstige collega: Jacqueline

Snel kunnen doorgroeien

Jacqueline werkt als casemanager Werkvermogen en Verzuim bij OGD.  Ze werkt nu een jaar bij OGD en vertelt wat ze zo leuk vindt aan haar werk en wat haar opvalt aan OGD. 

 

Wie ben je en wat doe je precies?

"Ik ben Jacqueline van Oosterhout, en werk nu een aantal jaar als casemanager Werkvermogen en Verzuim bij OGD. Dat betekent dat ik me bezighoud met het proces om mensen weer aan het werk te krijgen. En ik probeer te voorkomen dat zij zich ziek moeten melden. Verder heb ik twee dochters, een stiefzoon en sinds kort ook een kleinkind. In mijn vrije tijd werk ik graag in de tuin. En ik kook, lees en fiets graag. Zo nu en dan maak ik ook muziek.”

Hoe ondersteun je OGD'ers in jouw rol als casemanager Werkvermogen en Verzuim?

“Ik ben het schakelpunt tussen OGD, de medewerker en de arbodienst. Ik probeer ervoor te zorgen dat we zo min mogelijk te maken hebben met verzuim. Daarom houd ik het verzuim in de gaten en zorg ik ervoor dat mensen de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Voor mij is werken een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik vind het dan ook belangrijk dat ik me prettig in mijn werk voel. En ik wil dat andere medewerkers zich ook zo voelen. Ik ga samen met de OGD’er na: wat zit je dwars en hoe kunnen we je helpen?”

Wat vind je leuk aan je werk bij OGD?

“Er zijn maar weinig werkzaamheden die ik niet leuk vind. Nieuwe initiatieven opstarten samen met mijn HR-collega’s is enorm gaaf. De samenwerking opzoeken en kijken wat OGD nodig heeft; dat maakt echt mijn dag.

Maar het mooiste aan mijn werk vind ik de gesprekken met alle OGD’ers. Iedereen heeft zoveel te vertellen en elke OGD’er is uniek. En daarnaast voer je zinvolle gesprekken en probeer je OGD’ers verder te helpen. Dat is waar ik ’s ochtends mijn bed voor uitkom.”

Wat viel je op toen je hier kwam werken?

“OGD is een bedrijf met veel jonge medewerkers. Het is ontzettend leuk om te zien hoe al die mensen professioneel te werk gaan. OGD’ers zijn mensen met passie, die veel nieuwe initiatieven opstarten en enorm gedreven zijn.”