Toekomstige collega: Jelle

Mijn eigen pad creëren

Ik ben Jelle, 30 jaar, uit Eindhoven. Ik werk sinds oktober 2014 bij OGD, al is OGD niet mijn eerste werkgever; ik werk inmiddels 8 jaar in de ict. Voordat ik bij OGD terechtkwam werkte ik als projectleider infrastructuur bij een grote Nederlandse bank. Ik was echter niet blij met die rol en ben op zoek gegaan naar een werkgever die mij een nieuwe uitdaging kon bieden. Het liefst wilde ik terug naar mijn roots; de techniek. Tijdens mijn zoektocht liep ik, op weg naar de supermarkt, dagelijks langs een van promo-auto’s van OGD. Hierdoor werd mijn interesse voor OGD als werkgever gewekt. Met name de ‘stropdassen-verboden’-stickers op de auto waren een grote motivator. Dit stond namelijk haaks op de cultuur van mijn toenmalige werkgever.

Bij het initiële sollicitatiegesprek was er meteen een klik. In het vervolggesprek kort daarna voelde ik me ook direct op mijn plek. Ik kreeg de kans om, ondanks mijn recente achtergrond als projectleider, terug de techniek in te gaan. Ik kon als systeembeheerder aan de slag bij een klant en ik kreeg uitgebreid de mogelijkheid om mijn technische kennis bij te spijkeren en te onderbouwen met certificeringen. Dit was precies waar ik naar op zoek was. Tot de dag van vandaag heb ik er nog geen seconde spijt van gehad dat ik de overstap heb gemaakt.

Wat voor werkgever is OGD?

OGD is een relaxte werkgever. De sfeer in het bedrijf is zeer informeel en er loopt een gevarieerde collectie mensen rond. Een potje tafelvoetballen met de directeur, een vrijdagmiddagborrel tot in de late uurtjes of een LAN-party op het hoofdkantoor is de normaalste zaak van de wereld. OGD’ers hebben respect voor elkaar en laten elkaar in hun waarde. Dit vind ik hele prettige en belangrijke kwaliteiten. In de bankensector was ik gewend aan een cultuur van pakken, carrière maken en daar interessant over doen. Dat zal je bij OGD zeker niet tegenkomen. Bij OGD zijn we bezig met techniek. En met klanten blij maken met techniek. Dat is leuk.

Hoe ziet je loopbaanpad er uit? Waar ben je begonnen? Wat doe je nu? Wat zijn je plannen?

Ik ben gestart als systeembeheerder bij een klant in Den Bosch. Ik kwam binnen als vervanging voor de toenmalige beheerder, die naar een nieuwe opdracht ging. Ik had twee weken om met hem mee te kijken voordat de verantwoordelijkheid op mijn schouders kwam. Dat was spannend, want mijn laatste technische functie als applicatiebeheerder was jaren geleden. Mijn zorgen waren echter ongegrond. Binnen enkele weken zat ik goed in mijn rol en na een paar maanden nam ik meer verantwoordelijkheden op me. Mijn organisatorische kennis en ervaring werkten in mijn voordeel. Gezien de organisatie een kleine ICT-afdeling had werd er verwacht dat deze grotendeels zelfsturend opereerde. Ik heb deze vrijheid gebruikt om het lifecycle management van de infrastructuur hoog op de agenda te zetten.

Na het uitvoeren van verschillende kleine projecten samen met mijn OGD-collega’s bij deze klant kwamen we op het punt dat de verouderde Citrix-omgeving op de schop moest. Hierbij kwam een strategisch vraagstuk op tafel: blijven we bij Citrix of wordt het tijd om de werkplekoplossing volledig te herzien naar de eisen van vandaag? In opdracht van de klant en in samenwerking met het adviesteam van OGD keken we opnieuw naar de behoeftes van deze klant. We adviseerden een cloud-based werkplek op basis van Office365, Azure en SaaS-diensten van verschillende leveranciers.

Momenteel ben ik bezig met het realiseren van dit project. Hierbij heb ik meerdere petten op: enerzijds die van technisch specialist die bezig is met de inrichting van Office365 en Azure. Anderzijds die van adviseur/projectleider die de klant ondersteunt bij het kiezen en coördineren van externe leveranciers van SaaS-diensten. Door deze werkzaamheden ben ik bij het projectenteam beland. Daar ben ik nu ook op andere opdrachten ingezet, waar ik met meer OGD’ers kan samenwerken. Dit is het mooie van OGD: je krijgt de ruimte om nieuwe kansen te pakken en dingen te doen die jij interessant vindt. En dat maakt mij blij. Ik heb mijn eigen pad gecreëerd, vanuit de detachering naar het projectenteam. Voorlopig zit ik hier op mijn plek en kan ik veel leren van mijn collega’s, maar wie weet welke kansen in de toekomst op mijn pad komen.

Wat doe je buiten werk?

Ik ben in veel aspecten een ‘echte’ OGD-er: ik houd van gamen, drink graag een biertje en bemoei me met de laptopkeuze van mijn vriendin. Verder moet er gesport worden: tweemaal in de week beoefen ik kung-fu en sinds kort ben ik begonnen met mountainbiken. En als PSV speelt ben ik met mijn vrienden in de kroeg te vinden of maak ik gebruik van de seizoenkaarten van OGD.