Toekomstige collega: Joost

Nog harder gegroeid dan verwacht

Hoe ben je bij OGD terecht gekomen?

Ik wilde wat actiever worden naast mijn studie, en een bijbaantje in de techniek paste beter dan dingen organiseren in een commissie van mijn studievereniging. Door posters en het promoteam kwam OGD al snel in mijn vizier. Aan het eind van mijn bachelor heb ik voor het eerst gesolliciteerd, maar 2 maanden beschikbaarheid bleken net niet genoeg. Toen ik tijdens mijn master voor langere tijd beschikbaar was, was het wel raak en begon mijn OGD-avontuur!

Wat voor werkgever is OGD?

Ik ervaar OGD altijd als een werkgever waar samen plezier maken belangrijker is dan geld, zowel voor OGD als voor iedereen die er werkt. Er heerst een ongedwongen, stimulerende en studentikoze sfeer. We zijn altijd op zoek naar die ene uitdaging die nét boven ons niveau ligt, om die vervolgens met een slimme en eigenwijze oplossing toch te tackelen. En daar natuurlijk ’s avonds over op te scheppen onder het genot van een (gratis) biertje! Nouja, één…? Verder zit je bij OGD vaak in een cursus of training, want ja, een eeuwige student ben je niet zonder eeuwig te studeren!

Hoe ziet je loopbaanpad eruit? Waar ben je begonnen? Wat doe je nu? Wat zijn je plannen?

Ik heb al van alles gedaan: van software packaging tot hardware sjouwen, unpackagen en aansluiten en rondlopen bij een klant om support te leveren. Wel een unicum binnen OGD is dat ik nooit op een servicedesk heb gezeten.

Op enig moment werd mij een grote administratieve taak toebedeeld, toen nog als ‘automatiseringsmedewerker’, het moge duidelijk zijn hoe ik die heb volbracht. Sindsdien is mijn werk steeds meer op dat van een software developer gaan lijken en ben ik uiteindelijk binnengerold bij Softwareontwikkeling.

Inmiddels ben ik fulltime software developer, zit ik afwisselend gedetacheerd op klantlocaties en intern bij OGD, geef ik intern les over de Python-programmeertaal en ben ik met innovatie bezig. Qua senioriteit ben ik in twee jaar tijd harder gegroeid dan ik ooit had kunnen dromen. En dan komt de bij OGD oh-zo-onvermijdelijke-vraag: hoe wil ik nóg verder doorgroeien? Een vraag waar ik eigenlijk het antwoord niet meer op weet, terwijl ik tegelijkertijd weet dat die verdere groei toch wel gaat komen. Ik ben benieuwd welke wegen ik nog zal inslaan!

Wat doe je buiten je werk?

Ik woon nabij het strand dus het laat zich raden waar ik veel te vinden ben ;D Ik vind het heerlijk om een duik te nemen of gewoon lekker door een bodempje zee te banjeren, daar gaat voor mij niks boven. Ook als ik niet op het strand ben, wandel ik graag en met hetzelfde plezier stap ik op de fiets. Ik voel me trots als ik op mijn stadsfiets een racefiets voorbij zoef.

Verder ben ik actief in een internationale webcommunity, met als enige aanwijsbare factor dat we onszelf niet te serieus nemen. Op die manier leer je veel toffe mensen kennen, waarvan het jammer is dat de meesten zo ver weg wonen dat je ze nooit zal ontmoeten. Desondanks maken ze het me erg moeilijk om de tijd die ik online spendeer onder controle te houden. Om de lezer tegen dit lot te beschermen zal ik de naam van de community niet noemen…