Toekomstige collega: Niek

Snel kunnen doorgroeien

Niek heeft een wervelende start gemaakt bij OGD en gaat elke dag met veel plezier naar zijn werk! We vroegen hem hoe hij het sinds zijn start bij ons ervaren heeft.

Wie ben je?

Ik ben Niek. Ik heb mijn havo in Zeist gedaan en toen wist ik niet wat ik daarna wilde doen. Eigenlijk weet ik nog steeds niet wat ik wil worden, als ik later groot ben. Ik heb inmiddels veel duidelijkheid over wat ik niet wil. Via via hoorde ik over de studie Digitale Communicatie en dat leek me wel wat.

Het programmeergedeelte lag me niet, omdat ik slecht in talen was. De algemene communicatievakken vond ik heel erg interessant, dus toen ben ik gewisseld naar de studie ‘gewoon’ Communicatie. Daar kwam ook veel digitale media en creativiteit bij kijken. Ik kreeg veel vrijheid en zat door puur toeval eigenlijk heel goed op mijn plek. Het was voor mij alleen nog heel erg zoeken naar een plek waar ik die geleerde skills toe kon passen

Nu heb je die skills bij ons ingehaakt. Hoe ben je bij OGD terechtgekomen?

Ik ben hier terechtgekomen via twee vrienden die bij OGD werken. Van hen hoorde ik dat het een leuk bedrijf is met leuke mensen.

Ik ben begonnen op de Shared Servicedesk en met mijn 10 jaar ervaring in de horeca kon ik klanten in alle situaties meteen goed te woord staan. Al snel pikte ik ook het technische gedeelte op en begon ik collega’s te helpen. Mijn grootste voordelen waren mijn ervaring met SharePoint en Apple. Na een half jaar werd ik functioneel applicatiebeheerder van de SharePoints van zowel onze klanten als de interne OGD SharePoint. Daarnaast coach ik de trainees die we elke maand krijgen en na 7 maanden ben ik al senior geworden.

Hoe heb je dat ervaren?

Mijn start bij OGD ging als een wervelwind. Een paar dagen na mijn sollicitatie kreeg ik een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Het gesprek had ik direct na de verdediging van mijn scriptie, dus ik kwam nog met mijn roze strik van de hogeschool om naar het gesprek.

Een week na mijn gesprek mocht ik al beginnen. In een paar dagen tijd ben ik van student naar het werkende leven gegaan. Zonder dat ik echt door had dat ik klaar was met mijn studie, maar het was erg leuk!

Waar ligt je ambitie? Waar wil je naar toe groeien?

In juli begin ik bij het Office Productivity Team, hier wilde ik al langer graag heen. Kansen zijn er absoluut en ook genoeg, je moet wel initiatief tonen en je best doen.

Het draait niet alleen om werk bij OGD, er is zoveel meer. Ik ben in de pauzes wel eens bij onbekende mensen aan tafel gaan zitten en een gesprek aan gegaan. Hierdoor merk je hoe open de cultuur is. Daarnaast is het super leuk om aan de evenementen, die OGD organiseert, mee te doen! Een weekend zeilen of wintersport; zo leer je steeds meer nieuwe mensen kennen, waardoor je ook meer over de kansen binnen het bedrijf hoort. Het volgen van cursussen brengt je heel veel.

Wat vind jij het leukst aan OGD?

De sfeer en de collega’s, dat is echt hetgeen wat mij met plezier naar werk laat komen. Ik merk ook dat ik mensen helpen heel leuk vind. Mensen blij maken door hun problemen op te lossen en de dankbaarheid die je daarvoor krijgt, geeft veel voldoening. Het door kunnen groeien binnen OGD maakt het ook erg interessant. Zo heb je altijd iets om naar toe te werken en blijft het uitdagend.