Wie ben je en wat doe je precies?

“Ik ben Marieke de Zanger, 29 jaar oud, en ik werk alweer tweeënhalf jaar bij OGD. Ik ben begonnen bij de servicedesk en ik heb daarna een tijdje als systeembeheerder gewerkt. Tijdens mijn carrière bij OGD ontdekte ik mijn echte passie: het inrichten van endpoints (computers en laptops) en het werken met Microsoft Intune. Dat doe ik tegenwoordig alweer twee maanden als technisch specialist. Ik werk in het endpoint management (EM)-team, een team dat is gericht op het managen van eindpoints van klanten.”

Hoe ondersteun je de klant precies?

“Ik houd me bezig met het inrichten van device management. Dat betekent dat ik apparaten inricht en applicaties uitrol die mensen specifiek voor hun functie nodig hebben. Als er iets mis is met de apparaten, dan lost ons team het op. Wat ik tof vind is het inrichten en bouwen van de apparaten, want dan zie je echt resultaat. Het blijft constant een leerproces. Want soms bouw je aan een omgeving en werkt iets in het begin nog niet helemaal goed. Dan moet je er dieper induiken en er wat aan sleutelen. Iedere omgeving is weer anders en dat maakt het afwisselend.”

Hoe ben je eigenlijk bij OGD terechtgekomen?

“Net als zoveel OGD’ers heb ik geen technische achtergrond, ik heb namelijk Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gestudeerd. Mijn studie komt wel goed van pas bij mijn communicatie met klanten, zoals het luisteren, het probleem achter het probleem vinden en empathisch communiceren. Bij SPH heb ik namelijk aardig wat sociale vaardigheden meegekregen.

Ik ben een klassiek voorbeeld van iemand die intern is opgeleid. Ik heb vele interne cursussen gevolgd en certificaten behaald. Grappig detail is dat ik tijdens de eerste lockdown in coronatijd deze tijd heb gebruikt om te studeren. Dat heeft me echt veel opgeleverd.”

Waarom is OGD zo leuk?

“Het is leuk dat OGD in coronatijd nog steeds enorm veel leuke activiteiten organiseert. Zo heb ik bijvoorbeeld een barbecue gewonnen tijdens onze maandelijkse kookshow ´Koken met Martin´. En dat is dan weer een reden om iets leuks te doen met mijn team.

De PlayHard-activiteiten (de ‘buitenschoolse activiteiten’) van OGD zorgen ervoor dat je veel mensen op een gezellige manier leert kennen. OGD is een bedrijf waarbij je ook afspreekt met mensen na werktijd. Sommige collega’s zijn echt vrienden van me geworden. En andersom gebeurt het ook: vrienden van mij worden OGD’ers. En daarnaast is OGD een bedrijf waar je echt kan doorgroeien. Ik heb het zelf meegemaakt.”

Wat viel je op toen je hier net kwam werken?

“De open sfeer. Op de eerste dag van mijn bootcamp moest ik met een groepje door het kantoor op zoek naar mensen om vragen aan te stellen en zo het bedrijf te leren kennen. We liepen met mijn groepje langs het kantoor van Roel (de algemeen directeur). We klopten aan en Roel nodigde ons gelijk uit: “Ga lekker zitten.” Op de eerste dag zat ik al gezellig bij Roel op kantoor. Dat geeft wel aan hoe plat OGD als organisatie is.”

Meer vragen?

Neem contact met ons op

Mail ons

088 65 00 000